Een slimme tijd om te investeren in zonnepanelen

Salderingsregeling

De salderingsregeling is in het leven geroepen om het gebruik van zonnepanelen te stimuleren. Kort gezegd, als uw zonnepanelen meer stroom opwekken dan u verbruikt, kunt u deze overtollige stroom terugleveren aan het net. De stroom die u teruglevert wordt vervolgens verrekend met uw verbruik. Op deze manier betaalt u alleen voor het netto verbruik van stroom.

Waarom nu investeren in zonnepanelen?

Regeling geldt tot 2031

Hoewel de huidige salderingsregeling wordt afgebouwd, betekent dit dat er nog bijna een decennium is om volop van de voordelen te profiteren.

Terugverdientijd

Dankzij de salderingsregeling verdient u uw investering in zonnepanelen nog sneller terug. Het is dus een rendabele investering voor de korte én lange termijn.

Onafhankelijk van wijzigingen

Zelfs wanneer de salderingsregeling wijzigt, zijn er tal van andere voordelen die zonnepanelen bieden, zoals besparing op uw energierekening en een verhoogde woningwaarde.

Duurzame keuze

Onafhankelijk van financiële voordelen, is investeren in zonnepanelen ook een investering in een duurzamere wereld. U draagt actief bij aan het verminderen van de CO₂-uitstoot.

Toekomstige regelingen

De overheid erkent het belang van duurzame energie. Hoewel de exacte details nog onbekend zijn, is de verwachting dat er nieuwe stimuleringsmaatregelen zullen komen om zonnepanelen aantrekkelijk te houden.