Veelgestelde vragen

We hebben de meest nieuwsgierige vragen van onze websitebezoekers en klanten op een rijtje gezet, zodat u snel en gemakkelijk antwoord kunt vinden!

Zonnepanelen

Van zonlicht naar energie, wij leggen het uit.

Met zonnepanelen kunt u zelf groene energie genereren, waardoor u niet alleen kosten bespaart op uw energierekening, maar ook uw ecologische voetafdruk verkleint. Deze panelen vergen minimaal onderhoud, hebben een lange levensduur en kunnen tevens de waarde van uw woning positief beïnvloeden.

Het exacte aantal benodigde zonnepanelen wordt beïnvloed door diverse elementen, zoals uw energieverbruik, de beschikbare dakruimte en de oriëntatie van uw dak. Onze gespecialiseerde beoordeling kan u voorzien van professioneel advies om het ideale aantal zonnepanelen te bepalen, geheel toegespitst op uw unieke situatie.

Zonnepanelen werken door zonlicht om te zetten in elektriciteit. Ze bestaan uit zonnecellen die het zonlicht opvangen en omzetten in gelijkstroom. Deze gelijkstroom wordt vervolgens via een omvormer omgezet in bruikbare wisselstroom, die direct in uw huis kan worden gebruikt of teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Zo kunt u op een duurzame manier uw eigen energie opwekken en besparen op uw energierekening.

De kosten van een volledige installatie kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omvang van het systeem, de gekozen zonnepanelen, omvormer en eventuele bijkomende kosten zoals installatie en garanties. Onze specialisten helpen u graag met een nauwkeurige prijsinschatting op maat, aangepast aan uw specifieke behoeften en situatie. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte en professioneel advies.

De terugverdientijd van zonnepanelen kan variëren en is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de initiële investeringskosten, de opbrengst van de panelen en de besparingen op uw energierekening. Gemiddeld ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 10 jaar. Onze experts kunnen een nauwkeurige schatting maken op basis van uw specifieke situatie en energieverbruik. Neem contact met ons op voor een persoonlijke berekening en advies op maat.

Sinds 1 januari 2023 zijn landelijke subsidies voor zonnepanelen helaas komen te vervallen. Echter, door de toepassing van een 0% BTW-tarief profiteert u alsnog van een directe besparing: de totale kosten liggen namelijk 21% lager!

Warmtepompen

Van warmte naar comfort: alles over warmtepompen.

Een warmtepomp is een apparaat dat warmte uit de natuurlijke bronnen (lucht, water of grond) haalt en deze warmte gebruikt om uw huis of water te verwarmen. Het is een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele verwarmingssystemen.

Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht, het grondwater of de bodem en verplaatst deze warmte naar uw huis. Dit proces maakt gebruik van een koelvloeistof die warmte kan absorberen en afgeven.

Warmtepompen kunnen in de meeste huizen worden geïnstalleerd, maar de efficiëntie kan variëren afhankelijk van uw locatie, isolatie en type woning. Het is aan te raden een expert te raadplegen om te bepalen welk type warmtepomp het beste bij uw situatie past.

Warmtepompen zijn energiezuinig, kunnen leiden tot lagere energierekeningen, verminderen de CO2-uitstoot en kunnen in de meeste gevallen in aanmerking komen voor subsidies of belastingvoordelen.

De kosten van warmtepompen variëren afhankelijk van het type en de grootte. Hoewel de initiële investering hoger kan zijn dan traditionele verwarmingssystemen, kunnen de operationele kosten lager zijn vanwege hun efficiëntie.

Ja, zoals alle verwarmingssystemen vereisen warmtepompen regelmatig onderhoud om efficiënt te blijven werken. Het is aan te raden om jaarlijks onderhoud te laten uitvoeren door een gekwalificeerde technicus.

De levensduur van een warmtepomp varieert, maar veel systemen gaan 15-20 jaar mee met het juiste onderhoud.

Ja, veel warmtepompsystemen kunnen in de zomermaanden als airconditioning werken door het proces om te draaien en koele lucht naar binnen te brengen.

De meeste moderne warmtepompen zijn ontworpen om zo stil mogelijk te werken. Echter, zoals alle machines, maken ze enig geluid. Het is belangrijk om de warmtepomp op een geschikte locatie te plaatsen om eventuele geluidsoverlast te minimaliseren.

Er is op dit moment een landelijk subsidieregeling beschikbaar voor de hybride warmtepomp. De regeling Investeringssubsidie Duurzame energie en Energiebesparing (ISDE) biedt tot €3750 voor de aanschaf van een (hybride) warmtepomp.

Isolatie

Van kou naar knus: alles over isolatie.

Isolatie is het proces waarbij materialen worden gebruikt om warmteoverdracht te verminderen, waardoor een huis warmer blijft in de winter en koeler in de zomer.

Woningisolatie verhoogt het wooncomfort, bespaart energiekosten en draagt bij aan een verminderde CO2-uitstoot.

Onze experts van E-Volt kunnen een grondige evaluatie maken om te bepalen welk type isolatie het meest geschikt is voor uw specifieke woning.

Een goed geïsoleerde woning vereist minder energie voor verwarming en koeling, wat leidt tot lagere energierekeningen.

Absoluut, een goed geïsoleerde woning is energiezuiniger, comfortabeler en vaak aantrekkelijker voor potentiële kopers.

Ja, er is de ISDE-subsidie beschikbaar. De hoogte van deze subsidie varieert op basis van het type isolatiemaatregel en de bijbehorende isolatiewaarde. Onze experts bij E-Volt kunnen een gedetailleerde beoordeling uitvoeren om te kijken welke isolatiemaatregelen voor uw situatie geschikt zijn en of u in aanmerking komt voor deze subsidie.